Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بورس تابناک،  روز گذشته سه شنبه مورخه ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ برخی از اهالی رسانه بازدیدی را از شرکت پتروشیمی پلی پروپیلن جم در عسلویه داشتند و در این بازدید، نشستی صمیمانه ای را با مهندس حمید مرادی مدیرعامل این شرکت برگزار کردند.

با طرح های توسعه ای جم پیلن آشنا شوید قانونی از ستاد تنظیم بازار که هنوز اجرایی نشده است

در این نشست مهندس حمید مرادی به پرسش‌های مختلفی پاسخ دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار نبض بورس پیرامون طرح‌های توسعه‌ای شرکت گفت: یکی از چالش‌های شرکت و حتی صنعت موضوع تامین خوراک می‌باشد. هم اکنون ما با ۷۰ تا ۸۰ درصد ظرفیت اسمی خود در حال کار می‌باشیم. علت مشکل خوراک هم به دو موضوع باز می‌گردد: اول اینکه واحد‌های تولیدکننده خوراک ما بعضا جایی که خوراک آن‌ها خوراک مایع است دریافت خوراک مایع و تولید خوراک پروپیلن برای آن‌ها اقتصادی نیست و زیان ده است. در این زمینه ستاد تنظیم بازار هم مصوبه‌ای را در دی ماه ۹۹ دارد که به شرکت ملی صنایع پتروشیمی اجازه می‌دهد که علاوه بر ۹۵ درصد قیمت فوب برای تامین خوراک پتروشیمی‌های داخل که نیاز بازار داخل را تامین می‌کنند، بین ۵ تا ۱۰ درصد دیگر هم به خوراک مایع مجتمع‌های پتروشیمی تخفیف دهند که این قانون هم اکنون در اختیار تصمیم گیرندگان هست که باید به آن عمل کنند اگر این اتفاق رخ دهد شاید کوتاه‌ترین زمان در دسترس برای خوراک جم پیلن همین مسئله است.

مدیرعامل جم پیلن در پاسخ به این پرسش که آیا این قانون هم اکنون اجرا می‌شود یا خیر؟، پاسخ دادند: متاسفانه این قانون اجرایی نشده است.

دولت راس زنجیره رفع مشکل خوراک مایع

مرادی درباره تامین کنندگان خوراک مایع گفت: این یک زنجیره است. دولت باید به پتروشیمی نوری خوراک را بدهد و نوری به پتروشیمی جم و در نهایت پتروشیمی جم نیز به شرکت جم پیلن این خوراک را برساند. یعنی این زنجیره نهایتا به دولت بر می‌گردد که از این بستر قانونی باید استفاده کنند و به مجتمع‌های پتروشیمی که خوراک آن‌ها مایع است تخفیف بدهند.

خوراک گاز بی مشکل اما اقتصادی نیست

مدیرعامل جم پیلن ادامه داد: در خوراک گاز مشکلی ندارند و این خوراک اقتصادی است منتهی میزان حجم تولید پروپیلن از این مسیر پایین است. حجم تولید از خوراک مایع می‌تواند افزایش پیدا کند منتهی به دلیل اقتصادی نبودن هم اکنون عملیاتی نیست و انتظار ما این است که به آن بستر قانونی عمل شود و از این وضعیت در کوتاه مدت ما خارج شویم.

یک چالش و راه حل کوتاه مدت دیگر جم پیلن برای تامین خوراک

وی اظهار داشت: علاوه بر این راه حل کوتاه مدت، خود شرکت جم پیلن نیز یک راه حل دیگر برای تامین خوراک در کوتاه مدت دیده است که از آن جمله می‌توان به آوردن خوراک از بیرون مجتمع اشاره کرد. همین الان این خوراک به مانند سال‌های گذشته از پالایشگاه اراک تامین می‌شود. پالایشگاه اراک بخاطر تعهدی که به شرکت پتروشیمی خمین دارد و با توجه به شروع کار این پتروشیمی، طبیعتا در تامین خوراک از این ناحیه چالشی را خواهیم داشت.

مرادی گفت: در عین حال راه حلی که داریم این است که از پتروشیمی ایلام و پالایشگاه آبادن بتوانیم خوراک تهیه کنیم منتهی خوراکی که آن‌ها دارند اصطلاحا کیمیکال گرید می‌باشد و پلیمر گرید نیست. به عبارت بهتر خوراک آن‌ها خلوص لازم برای اینکه ما مستقیما مصرف کنیم را ندارد و باید یک فرآیند خالص سازی بر روی آن انجام شود که یک واحد نیاز است که ما نداریم، اما با مجتمع جم صحبت کردیم و قبول کردند که ما خوراک کیمیکال گرید را از ایلام بیاوریم و اینجا جم آن را برای ما به پلیمر گرید تبدیل کند و ما آن را به عنوان خوراک استفاده کنیم که چالش از ناحیه تامین خوراک از اراک را مدیریت کنیم.

راه حل های میان مدتی برای غلبه بر چالش تامین خوراک

مدیرعامل جم پیلن درباره راه حل‌های میان مدتی و طرح‌های توسعه‌ای گفت: برای میان مدت ما دو پروژه تعریف کرده ایم. یک پروژه همین واحد خالص سازی خود شرکت می‌باشد و پروژه دوم موضوع یک روش تولیدی است که مشترکا ما با جم در حال مطالعه می‌باشیم که حالا یا توسط ما یا توسط شرکت پتروشیمی جم سرمایه گذاری خواهد شد برای اینکه بخشی از محصول جم را بتواند به پروپیلن تبدیل کند. برآورد ما این است که از این روش بتوانیم سالانه حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار تن بیشتر پروپیلن تهیه کنیم. این روش به اقتصاد شرکت جم هم کمک می‌کند. این در میان مدت که یک برنامه دو ساله است قابل اجرا است.

دو طرح برای بلندمدت در راستای غلبه بر چالش تامین خوراک

مردای درباره برنامه‌های بلندمدت شرکت در این زمینه هم گفت: باید در بلندمدت مقداری عمیق‌تر و زیرساختی‌تر کار کرد. ما در دو حوزه در حال مطالعه هستیم. یک حوزه سرمایه گذاری یا مشارکت در احداث یکی از واحد‌های PDH می‌باشد که ما با دو هدف در اینجا مشارکت خواهیم داشت: هم سرمایه گذاری در یک طرح جدید و هم بتوانیم بخشی از خوراک آن واحد تولیدی را برای شرکت مصرف کنیم. حوزه دوم هم یک روش جاری در دنیا است که در ایران منتهی جدید می‌باشد. در یکی دو جا در حال انجام است منتهی هنوز به بهره برداری نرسیدند که نتیجه آن مشخص شود. به این طرح اصطلاحا MTP گفته می‌شود. در این حوزه در حال مطالعه هستیم که ببینیم که در بلندمدت کدام یک از این دو روش اقتصادی است که ما به سمت آن حرکت کنیم.

افزایش سرمایه جم پیلن در راه است؟

مردای در پاسخ به پرسش خبرنگار نبض بورس درباره افزایش سرمایه در سال جاری نیز گفت: متناسب با پروژه‌هایی که تعریف می‌شود طبیعتا نیاز به افزایش سرمایه که پیدا شد ما طرح توجیهی افزایش سرمایه را تعیین می‌کنیم و مسیر قانونی آن را طی خواهیم کرد و سپس ابلاغ عمومی نیز می‌شود. منتهی قدم اول این است که ما طرح‌هایی که سرمایه بر هستند را تعریف کنیم و سپس برای تامین مالی آن‌ها بیایم و از طریق افزایش سرمایه اقدام کنیم.

واریز سود سهامداران طبق وعده انجام شد | سود انباشته هم توزیع شد

وی در پرسش دیگر خبرنگار نبض بورس درباره واریز سود سهامداران در دهم خرداد و اینکه آیا کامل این سود در این تاریخ واریز شده است؟، گفت: بله این کار به صورت سجامی انجام و سود پرداخت شده است. همچنین ما سود انباشته شرکت را نیز توزیع کردیم.

عرضه اولیه نداریم

مردای در پاسخ به پرسش دیگری از خبرنگار نبض بورس درباره اینکه آیا جم پیلن شرکت زیرمجموعه‌ای دارد که الان در صف عرضه اولیه باشد؟ گفت: خیر ما شرکتی در زیرمجموعه خود نداریم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آبله میمونی متروپل آبادان پارچین روز دختر سامانه یکپارچه فروش خودرو بازار سرمایه عسلویه جم پیلن افزایش سرمایه آبله میمونی متروپل آبادان پارچین روز دختر سامانه یکپارچه فروش خودرو افزایش سرمایه تامین خوراک خوراک مایع برای تامین کوتاه مدت میان مدت هم اکنون نبض بورس خوراک آن خوراک ما جم پیلن راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۷۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است

مرتضی شاه‌میرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به پرسش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا مبنی بر تاثیر دانش بنیان‌ها در تکمیل حلقه‌های زنجیره تولید پتروشیمی‌ها گفت: در سال جهش تولید با مشارکت مردم یکی از برنامه‌هایی برای صنعت پتروشیمی‌ها تنظیم شد، جهش تولید در بخش کالا و تجهیزات بود.

وی ادامه داد: از طرفی دیگر افزایش تولید محصولات پتروشیمی از طریق افزایش عملکرد تولیدی در قالب و سقف ظرفیت نصب شده فعلی از برنامه‌های تعیین شده برای پتروشیمی بود. در این زمینه طیفی از برنامه‌ها آماده شد که از مهمترین آنها حرکت دانش بنیان‌ها برای جهش تولید قطعات و کالا‌ها و تجهیزات است.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: ما این موضوع را با هلدینگ‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی مطرح کردیم؛ در هماهنگی با مجتمع‌های تولید مقرر شده است که قطعات یدکی مورد نیاز و همچنین خدمات تعمیراتی و کالا‌های مورد نیاز را از منابع داخلی تامین و تجهیز و به کارگیری کنند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: سرزیر این نیاز مجموعه‌های پتروشیمی حین تولید به سوی شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری و سازندگان داخلی خواهد آمد. این موضوع جزو راهبرد‌های اصلی صنعت پتروشیمی در سال جاری است و با تمام سرمایه گذاران خود اتمام حجت کرده ایم و قطعیت این موضوع در جلسه‌ای که ۱۹ فروردین با حضور همه اعضا پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها تشکیل شد به اطلاع همکاران رسید.

استفاده از توان دانش بنیان مهمترین جلوه بومی سازی و جهش تولید با مشارکت مردم

شاه‌میرزایی تاکید کرد: موضوع استفاده از امکانات داخلی و توان دانش بنیان‌ها برای تامین نیاز صنایع پتروشیمی از مهم‌ترین جلوه‌های بومی سازی و استفاده از ظرفیت داخل است؛ به همین سبب در طرح‌ها و ابرپروژه‌ها نیز جهت گیری به سوی تولید و استفاده از کالای دانش بنیان و داخلی بود.

وی گفت: در هماهنگی با مجتمع‌های تولید مقرر شده است که قطعات یدکی مورد نیاز و همچنین خدمات تعمیراتی و کالا‌های مورد نیاز را از منابع داخلی تامین کنند. به همین جهت تولیدکنندگان داخلی معطوف شدند تا بتوانیم بسته کامل تولید تجهیزات و اکسترودر‌ها را در داخل کشور داشته باشیم و که این انقلابی در بحث تولیدات دانش بنیانی خواهد بود.

معاون وزیر نفت ادامه داد: به ویژه در خصوص در مبحث ماشین آلات دوار که معمولا از خارج تامین میشد به تمام واحدها تاکید شد که تا جایی که آسیب به تولید وارد نشود، بایستی تجهیزات و ماشین آلاتی مانند کمپسور‌ها و پمپ‌ها و توربین‌ها که در رسته ماشین آلات دوار هستند و همینطور در رسته تولیدات پلیمری بایستی برنامه ریزی ویژه‌ای شود تا تامین آن‌ها از داخل کشور انجام شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: در همین راستا تولیدکنندگان داخلی معطوف شدند تا ما بتونیم بسته کامل تولید تجهیزات و اکسترودر‌ها را در داخل کشور داشته باشیم و طبیعی است که این انقلابی در بحث تولیدات دانش بنیان‌ها خواهد بود. شایان ذکر است که در نمایشگاه پیش رو صنعت نفت و گاز نیز شاهد حضور دانش بنیان‌ها خواهیم بود.

معاون وزیر نفت گفت: لازم است دانش بنیان‌ها و تولیدکنندگان داخلی پای کار بوده و نسبت به اجرا و تولید سریع سفارشات پتروشیمی‌ها و واحد‌های تولیدی اقدام کنند؛ چرا که نمی‌توان امر تولید را متوقف کرد و در صورت تاخیر به ناچار به توان خارج از کشور روج خواهد شد و این موضوع آسیب فراوانی از لحاظ فنی برای تولید کنندگان داخلی و صرف منابع مالی برای مجموعه‌های پتروشیمی خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفع مشکل تامین خوراک شرکت روی بندرعباس در دستور کار قوه قضائیه
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • نوسازی مسکن در بافت فرسوده از مرز ۲۶۶ هزار واحد عبور کرد
  • شرکت‌های پتروشیمی بدهی خود را به شرکت گاز تسویه کنند
  • تضمین خوراک پتروشیمی‌ها با ورود بخش خصوصی به بالادست صنعت نفت
  • سرمایه‌گذاری پتروشمی‌ها در بالادست صنعت برای حل مشکل خوراک
  • جمع‌آوری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعبی گازهای همراه به همت صنعت پتروشیمی
  • جمع‌آوری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعبی گازهای همراه
  • پتروشیمی‌ها پول خوراک را به‌موقع پرداخت کنند
  • جمع‌آوری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعبی گاز‌های همراه