Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-02@16:14:51 GMT

اصلاح کیفیت C5Cut واحد الفین پتروشیمی جم

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۱۲۸۲۰

اصلاح کیفیت C5Cut واحد الفین پتروشیمی جم

متخصصان شرکت پتروشیمی جم جهت افزایش بهره وری واحد الفین موفق به اصلاح کیفیت نامناسب خوراک C5Cut و تولید محصولات باارزش افزوده بالا در این واحد شدند.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل ازنیپنا واحد الفین این شرکت با تولید اتیلن، پروپیلن، بنزن پرولیز، نفت کوره و ترکیبات چهارکربنه یکی از واحدهای بزرگ و فعال در این مجتمع صنعتی واقع در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی و شهر عسلویه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مهندس مهدی سیف الهی، معاون مهندسی فرآیند، کنترل تولید و انرژی، بنزن پیرولیز به‌عنوان یکی از محصولات جانبی (Byproduct) این واحد که حدود 30 تا 38 تن در ساعت تولید می‌شود محصولی است که پس از تولید به شرکت پتروشیمی برزویه فرستاده‌شده تا مواد آروماتیک آن‌که شامل بنزن تولوئن و زایلن است استحصال شود. پس از فرآیند استحصال آروماتیک ها، باقیمانده این ماده که C5Cut نامیده می‌شود به‌عنوان خوراک به شرکت پتروشیمی جم بازمی‌گردد تا با خوراک‌های دیگر این شرکت ترکیب و وارد کوره‌های مایع الفین شرکت شود.
به گفته او، بیش از 60% خوراک C5Cut که از شرکت برزویه تحویل گرفته می‌شود ترکیبات الفینیک هستند. بر اساس این طراحی‌ها، پس از ورود ترکیبات الفینیک به کوره‌های کراکینگ بیشتر مواد تبدیل به تار، کک یا نفت کوره می‌شوند که ارزش‌افزوده بسیار پایینی دارند. متخصصان بخش الفین شرکت برای ایجاد تغییر در این رویه یعنی حرکت از ترکیبات الفینیک به ترکیبات پاراالفینی و ایزوپارافینی و تولید محصولات باارزش افزوده بالا مانند اتیلن و پروپیلن دست به طراحی پروژه‌ای برای هیدروژناسیون ترکیبات الفینیک زدند.
مهندس سیف الهی در این زمینه افزود: راکتور 681R- واحد الفین، تنها راکتور موجود در پتروشیمی جم، ترکیبات واردشده را به‌طور کامل هیدروژناسیون می‌کند اما به دلیل فشار بالا امکان ارسال C5Cut به‌صورت مستقیم به این راکتور وجود نداشت. این راکتور جهت هیدروژناسیون جریان C4cut تولیدی و سیر نمودن ترکیبات غیراشباع خوراک C4 برگشتی به کوره‌ها در نظر گرفته‌شده و بر اساس طراحی واحد الفین در شرایطی که واحد BD در سرویس نباشد میزان بوتادین ورودی به راکتور 681R- حدود 41% است. به‌این‌ترتیب با در سرویس قرار گرفتن واحد BD و پس از جداسازی ترکیب بوتادین، جریان رفینیت عاری از BD وارد راکتور مذکور شده تا پس از هیدروژناسیون سایر ترکیبات غیراشباع، خوراک C4 (که حاوی بیش از 90% بوتان است) به سمت کوره‌های مایع برگردد. بر اساس این طرح، مسیر C5Cut به سمت تانک رفینیت واحد بوتادین تغییر داده شد تا از پمپ و تانک واحد BD به‌عنوان تجهیزات این واحد برای ارسال این خوراک همراه با رفینیت به راکتور 681 و هیدروژناسیون استفاده شود.
لازم به ذکر است که هیدروژناسیون این خوراک سبب تبدیل ترکیبات الفینیک و دی الفینیک موجود به ترکیبات پارافینیک و ایزوپارافینیک می‌گردد که انجام این طرح با افزایش بهره‌وری و تولید محصولات باارزش افزوده بالا در واحد الفین همراه است. از سوی دیگر، کاهش این ترکیبات با کاهش تشکیل کک در کوره‌ها و بهبود شرایط عملیاتی و زمان کارکرد کوره‌ها همراه است. در طراحی‌های اولیه از نرم‌افزار SPYRO استفاده شده است که بر اساس این نرم‌افزار درصورتی‌که 7 تن خوراک C5Cut به‌صورت کامل هیدروژناسیون شود بالغ‌بر 5 هزار تن تولید اتیلن و 2500 تن تولید پروپیلن در سال افزایش پیدا می‌کند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۲۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور

عطاالله هاشمی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به بارش‌های اخیر و پیش بینی سازمان هواشناسی مبنی بر شرایط مساعد بارش در اردیبهشت انتظار می‌رود که حداقل میزان خرید تضمینی گندم ۱۲ میلیون تن باشد.

به گفته او، برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال میزان تولید گندم به بالای ۱۴ میلیون تن برسد که براین اساس نیازی به واردات گندم حتی برای صنف و صنعت هم نخواهیم داشت.

هاشمی ادامه داد: تسریع در پرداخت مطالبات گندمکاران و اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم در قالب جایزه تحویل راهکار تحقق خودکفایی گندم و بی نیازی از واردات محسوب می‌شود، در غیر این صورت به سبب ورود دلالان و واسطه‌ها در امر خرید، گندم تولیدی به سمت جایگزینی خوراک دام و طیور یا قاچاق به آن سوی مرز‌ها هدر می‌رود.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه پیگیری جایزه تحویل گندمکاران به جایی نرسیده است، افزود: علی رغم پیگیری‌های مکرر برای اصلاح نرخ، هنوز به جایی نرسیده ایم که به نظر می‌رسد عده‌ای برای بحث خودکفایی کارشکنی می‌کنند.

به گفته او، بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت گندم در بازار‌های جهانی و کشور‌های اطراف با احتساب دلار آزاد ۲۰ درصد بالاتر از تولید داخل است که متاسفانه واردکنندگان با کارشکنی در امر تولید بدنبال واردات هستند، درحالیکه کیفیت گندم خارجی و داخلی با یکدیگر قابل قیاس نیست چراکه آنها گندم‌های درجه یک را به ما نمی‌فروشند و گندم‌های درجه ۲ و ۳ بالاتر از قیمت تولید داخل به ما می‌دهند.

هاشمی گفت: بنابر سیاست برنامه هفتم مبنی بر خودکفایی گندم به عنوان مهم‌ترین محصول استراتژیک انتظار می‌رود که طبق قانون ۲۴ ساعت پس از تحویل مطالبات گندمکاران واریز شود و هرچه سریع ترجایزه تحویل به منظور ایجاد ترغیب کشاورزان اعلام شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • رفع مشکل تامین خوراک شرکت روی بندرعباس در دستور کار قوه قضائیه
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • شرکت‌های پتروشیمی بدهی خود را به شرکت گاز تسویه کنند
  • راه‌اندازی نخستین واحد تولید پروپیلن از پروپان در ۱۴۰۴
  • تضمین خوراک پتروشیمی‌ها با ورود بخش خصوصی به بالادست صنعت نفت
  • سرمایه‌گذاری پتروشمی‌ها در بالادست صنعت برای حل مشکل خوراک
  • جمع‌آوری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعبی گازهای همراه به همت صنعت پتروشیمی
  • جمع‌آوری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعبی گازهای همراه
  • پتروشیمی‌ها پول خوراک را به‌موقع پرداخت کنند
  • جمع‌آوری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعبی گاز‌های همراه