Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا: صورت‌های مالی شش ماهه شرکت پتروشیمی جم از منظر بازار سرمایه  تحلیل شد. گفتنی است در بخش فروش محصولات با وجود سایه تحریم ها  بر اقتصاد کشور، از جمله بخش نفت، گاز و پتروشیمی، شرکت پتروشیمی جم توانسته است ضمن بهبود نسبی میزان تناژی تولید درآمد حاصله را به میزان 87 درصد افزایش دهد. اگرچه با عنایت به افزایش نرخ ارز، بهای تمام شده تولید به ویژه مواد اولیه نیز افزایش قابل ملاحظه ای داشته است و در کنار آن نیز قیمت جهانی محصولات پتروشیمی دست خوش کاهش شده است، از اینرو ارتقاء میزان تولید و حفظ راهبرد فروش مؤثر پیش ران اصلی سودآوری شرکت خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  گفتنی است سود هر سهم در شش ماهه نخست سال 1398 نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش 30 درصدی را نشان می‌دهد. که فارغ از سایر عوامل مؤثر بر علاقه مندی اهالی بازار سرمایه مبنی بر خرید سهام شرکت پتروشیمی جم از جمله طرح های توسعه یا افزایش سرمایه و ...، عامل بنیادین بهبود وضعیت فروش و حفظ روند تولید و عرضه محصولات، به خوبی در پایان شش ماهه اول سال جاری خودنمایی می‌کند.   بر اساس این گزارش برنامه ریزی شرکت پتروشیمی جم در زمینه تقویت سیستم حمل و نقل و فروش محصولات با وجود شرایط تحریمی شامل اضافه کردن یک ناوگان کشتی به مجموعه سیستم حمل و نقل، بهبود وضعیت فروش محصولات تولیدی و کاهش سطح موجودی محصولات تولید شده در شش ماهه دوم را به دنبال خواهد داشت.   اهمیت توجه به طرح های توسعه در شرکت پتروشیمی جم شامل ABS‐Rubber و نیز پروژه PDH/PP که به طور جدی مورد توجه تصمیم گیرندگان و در دست اقدام شرکت است به همین منظور توافقات مناسبی با برخی بانک‌های تجاری با هدف اخذ تسهیلات صورت گرفته و نیز امکان سنجی تأمین مالی از طریق بازار سرمایه در دست بررسی می‌باشد.   شایان ذکر است علی رغم وجود همه مشکلات داخلی و بین المللی در مقابل تولید، شرکت پتروشیمی جم از منظر تولید با حداکثر ظرفیت ممکن، وضعیت مناسبی دارد، به گونه‌ای که در بسیاری از انواع محصولات با ظرفیت کامل و یا بالاتر از نود درصد ظرفیت برنامه، تولید صورت می پذیرد.   شرکت پتروشیمی جم از منظر فروش صادراتی محصولات نیز توانسته است سطح فروش تناژی خود را حدود ده درصد ارتقاء دهد و از نظر ارزش فروش این افزایش به بیش از 50 درصد رسیده است. این امر با تقویت سیستم حمل و نقل و برنامه توسعه سبد مشتریان در نیمه دوم سال با قوت بیشتری ادامه خواهد یافت.   لازم به ذکر است افزایش سود عملیاتی و خالص در پتروشیمی جم در حالی رخ می‌دهد که برخی از شرکت‌های پتروشیمی به دلیل افزایش بهای تمام شده تولید با توجه به شرایط متخاصم بین المللی، با کاهش سود خالص نسبت به دوره مشابه سال گذشته رو به رو شده اند. این موضوع نشان از برنامه ریزی مناسب شرکت پتروشیمی جم در زمینه حفظ و افزایش سطح تولید و نیز فروش محصولات می باشد.   به نظر می رسد با توجه به برنامه های در دست اقدام شرکت پتروشیمی جم، از جمله اتخاذ استراتژی های جدید به منظور ورود به بازارهای فروش جدید و متنوع سازی پرتفوی مشتریان، پیگیری تکمیل طرح های توسعه، مدیریت بهینه هزینه ها و بهای تمام شده تولید و مدیریت ریسک در بخش تأمین کنندگان، ارزش آفرینی شرکت برای سهامداران و ذینفعان روند سریع تری در آینده داشته باشد.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: پتروشیمی سرمایه کشتی مشکلات افزایش ظرفیت تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۰۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در میادین گازی

تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی برای افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز کشور با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری هلدینگ‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی با حضور وزیر نفت امضا شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تفاهم‌نامه توسعه میدان‌های گازی با سرمایه‌گذاری هلدینگ‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانیبا حضور جواد اوجی، وزیر نفت، محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مرتضی شاهمرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و جمعی از مدیران عامل صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور امضا شد.

ارزش مجموع تفاهم‌نامه‌هایی که امروز به امضا رسید 6.4 میلیارد دلار برآورد می‌شود و با اجرای این طرح‌ها، حدود 127 میلیون متر مکعب به تولید گاز کشور با هدف تامین پایدار خوراک پتروشیمی‌ها اضافه خواهد شد.

شرکت ملی نفت ایران برای توسعه میدان‌های گازی کشور با استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی، مذاکراتی پرشمار را با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی انجام داده است. در نتیجه این اقدامات، تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه 16 میدان گازی در جنوب، جنوب غرب کشور و خلیج فارس با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی امضا شد.

بر اساس این تفاهم‌نامه‌ها، مطالعه توسعه میدان‌های گازی زیره و خارتنگ و ساختار اکتشافی دارنگ با هدف افزایش 24 میلیون مترمکعبی تولید گاز و با سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری به شرکت پترو کاوه افق واگذار شد.  

مطالعه توسعه میدان‌های گازی سفید زاخور، سفید باغون و هالگان نیز به صورت مشترک به گروه گسترش نفت و گاز پارسیان و شرکت پتروپارس واگذار شد.

سرمایه‌گذاری مورد انتظار برای توسعه این میدان‌ها، 800 میلیون دلار پیش‌بینی‌شده که در نهایت 27 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز ایران اضافه خواهد کرد.

مطالعه توسعه مخازن خامی زیلایی و کارون و جمع‌آوری گازهای همراه مسجدسلیمان، طرح دیگری بود که تفاهم‌نامه مطالعه آن با شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری (صباانرژی وو پتروپالایش پارسوماش) امضا شد.

بر اساس این تفاهم‌نامه، در پایان اجرای این پروژه‌ها، 14.2 میلیون متر مکعب به تولید گاز اضافه خواهد شد و برای رسیدن به این هدف سرمایه‌گذاری 2 میلیارد دلاری مورد انتظار خواهد بود.

مطالعه توسعه میدان گازی عسلویه غربی و ایستگاه تقویت فشار کنگان با شرکت نوید زرشیمی دیگر تفاهم نامه ای بود که امروز امضا شد و قرار است با سرمایه گذاری 600 میلیون دلاری، 44 میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه شود.

تفاهم‌نامه مطالعه توسعه مخازن خامی شهیدان، زیلایی و کارون به صورت مشترک با شرکت پتروشیمی مسجد سلیمان و شرکت توسعه پتروایران امضا شد و بر اساس آن 11.6 میلیون متر مکعب به تولید گاز افزوده می‌شود و در این مسیر 1.8 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری باید انجام شود.

مطالعه توسعه میدان‌های گازی میلاتون و رودک، بینک و رگ سفید با شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) با هدف افزایش 7.7 میلیون مترمکعبی تولید گاز و سرمایه‌گذاری 950 میلیون دلاری تفاهم‌نامه دیگری بود که امروز امضا شد.

بر این اساس، مطالعه توسعه میدان‌های گازی اهواز و مارون خامی توسط شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با هدف‌گذاری افزایش 9.8 میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز در روز و سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلار انجام خواهد شد.

در مجموع با اجرای این طرح‌ها و توسعه 16 میدان گازی کشور، حدود 127 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز ایران اضافه خواهد شد که می‌تواند در جبران ناترازی گاز در فصل سرد سال، تامین پایدار خوراک پتروشیمی‌ها و افزایش صادرات گاز ایران نقش مهمی ایفا کند.

با تکمیل مطالعات تفاهم‌نامه‌های یادشده و امضا و اجرای قراردادهای آنها، افزون بر افزایش تولید گاز کشور و رفع ناترازی آن، پیش‌بینی می‌شود 25 هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم به‌ویژه در استان‌ها و شهرهای محل اجرای طرح‌ها ایجاد شود.

براساس برنامه‌ریزی انجام شده یک درصد از حجم سرمایه‌گذاری‌ها برای انجام مسئولیت‌های اجتماعی شرکت ملی نفت ایران به‌ویژه در مناطق نفتخیز صرف خواهد شد.

در این طرح‌ها، برای نخستین بار هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی به‌منظور تامین پایدار خوراک مورد نیاز مجموعه‌های خود اقدام به مطالعه و توسعه بالادستی میادین گازی کشور می‌کنند که گامی موثر در راستای تأمین مطمئن و پایدار خوراک این صنایع، استفاده از سرمایه‌های انباشته شده در این مجموعه‌ها، استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در صنایع پتروشیمی و ثروت‌آفرینی برای کشور است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • خبر وزیر کشاورزی درباره شکر؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • انواع دستگاه بسته بندی و ماشین آلات بسته بندی صنعتی
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز
  •  معرفی کتاب های بازار مالی
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • آغاز سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در میادین گازی
  • باز شدن پای محصولات صنعتی قزوین به بازار‌های بین المللی