Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین ، سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست درحالی برگزار می‌شود که شرکت پتروشیمی جم بعنوان یکی از بزرگترین واحدهای پتروشیمی کشور در این رخداد بزرگ، حضور پُررنگی دارد.

محمدرضا سعیدی مدیرعامل پتروشیمی جم با اشاره به دستیابی تولید بودجه شده شش ماهه نخست سال جاری گفت: به رغم همه فشارهای موجود توانستیم در مسیر تولید و فروش به درستی و مطابق با برنامه حرکت کنیم که خبر خوبی برای سهامداران پتروشیمی جم در بازار سرمایه خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه‌ریزی برای ورود به جمع ۱۰ شرکت برتر بازار سرمایه

سعیدی با تاکید بر دستابی به اهداف تولید در پتروشیمی جم گفت: به جرات می‌توان گفت که پتروشیمی جم این پتانسیل را دارد که در میان ۱۰ شرکت برتر بازار سرمایه کشور باشد.

افزوده شدن ۴۰۷ میلیون یورو به تولیدات جم تا سال ۱۴۰۰

مدیرعامل پتروشیمی جم در خصوص تولید محصول با ارزش ABS RUBBER نیز گفت: یکی از اهداف بلند وزارت نفت و شرکت‌های پتروشیمی، تکمیل زنجیره ارزش محصولات است. در این رابطه پتروشیمی جم تلاش کرده تا با سرمایه‌گذاری و توسعه محصولات پایین دست که ارزش افزوده بالاتری نسبت به محصولات میانی دارند، سهم از بازار خود را ارتقا دهد. از این هدفگذاری پتروشیمی جم، رسیدن به تولید ۴۰۷ تن محصول تا سال ۱۴۰۰ است که بخش عمده‌ای از این هدف با تولید انبوه محصول استراتژیک ABS RUBBER محقق خواهد شد.  

ثروتی از جم‌ که از دید اهالی بازار سرمایه دور مانده

سعیدی همچنین با اشاره به ارزش بالای پروژه تولید ABS RUBBER گفت: تولید این محصول خلق ارزش بالایی برای جم خواهد داشت به نحوی که ROE و ROA را در صورت‌های مالی جم ارتقا می‌دهد که البته این موضوع از دید اهالی بازار سرمایه دور مانده است.

همچنین استراتژی توسعه محصول در واحد R&D پتروشیمی جم برای تولید محصولات با گرید بالا در حال انجام است که خلق ارزش قابل توجهی برای جم خواهد داشت.

وی در ادامه افزود: با دو مورد یاد شده در خصوص تنوع بخشی به محصولات، پتروشیمی جم پتانسیلی دارد که هم در توسعه محصول، توسعه بازار، تنوع‌سازی و هم در رسوخ بازار بتواند نقش بازیگر اصلی صنعت پتروشیمی را بازی کند. همچنین در برنامه داریم که پتروشیمی جم بزرگ‌ترین تولید کننده پلیمری کشور شود که البته تحقق این امر نیاز به کار و تلاش جدی دارد.

باید برای توسعه صنایع پایین‌دست انگیزه ایجاد کرد

سعیدی در خصوص الزامات تکمیل زنجیره ارزش صنایع پایین‌دست گفت: زمانی می‌توان توقع داشت که سرمایه‌گذاری و کارآفرینی در پایین‌دست محصولات پتروشیمی رخ دهد که انگیزه کافی برای این موضوعات فراهم باشد.

شرایط چگونه برای تکمیل زنجیره ارزش محصولات فراتم خواهد شد؟

اما به اعتقاد مدیرعامل پتروشیمی جم وزرات نفت از چندین طریق می‌تواند این انگیزه را ایجاد کند. نخست اینکه باید توجه داشتیم در حال حاضر واحد پتروشیمی داخل کشور خوراک اتان را با قیمت‌هایی بالاتر از قیمت جهانی دریافت می‌کنند. فاصله ۸۰ دلاری میان قیمت خوراک اتان در داخل و خارج کشور، حاشیه سود واحدهای پتروشیمی را کاهش داده و این امر رقابت‌پذیری را در بازارهای بین‌المللی تحت تاثیر قرار می‌دهد.

نکته دوم اینکه به گفته سعیدی، در زمان تحویل خوراک، مبلغ آن را باید ظرف مدت یک ماه با شرکت بالادست تسویه کنیم، این درحالی است که فروش محصولات پتروشیمی در بازارهای داخلی و خارجی به صورت مدت‌دار است.

از این رو مدیرعامل پتروشیمی جم معتقد است اگر در حوزه سیاست‌گذاری قرار بر توسعه و تکمیل زنجیره ارزش در محصولات است باید الزامات آن نیز از سوی سیاست‌گذاران فراهم شود.  

وی در پایان با اشاره به اثربخشی رسانه‌ها در حوزه بورس نیز گفت: ما در بازار سرمایه در ماه‌های آینده برنامه ویژه‌ای داریم که در تلاشیم کاستی حوزه اطلاع‌رسانی بورس را جبران کنیم. از این رو به زودی اطلاعاتی را در بازار سرمایه از طریق کدال اطلاع‌رسانی خواهیم کرد که گواه بر فعالیت‌های مستمر پتروشیمی جم خواهد بود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پلیمر بورس انرژی پتروشیمی جم محصولات پایین دست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۲۳۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به برنامه فشرده وزارت نفت برای رفع ناترازی بنزین با توجه به افزایش تقاضاها، گفت: با توجه به دستور وزیر نفت و سیاست دولت، صنعت پتروشیمی وارد این حوزه می‌شود تا به‌جای صادرات، از متانول تولیدی صنعت پتروشیمی با فرایند MTG بنزین تولید شود.

به گزارش ایسنا، مرتضی شاهمیرزایی امروز در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید، در جمع خبرنگاران با اشاره به اعلام آمادگی متانول‌سازها برای تولید بنزین، اظهار کرد: معافیت‌ها و مشوق‌هایی برای این واحدها در نظر گرفته شده و مراحل نهایی برنامه‌ریزی زیرساخت‌ها و سازوکارهای لازم برای سرمایه‌گذاری تولید بنزین از متانول انجام شده است، زیرا ظرفیت تولید متانول در کشور بالاست و زنجیره این محصول توسعه نیافته است.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم به‌طور ویژه در زمینه تکمیل زنجیره محصولات برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کرده است، گفت: جهش در تولید کالا و تجهیزات در کنار افزایش تولید محصولات پتروشیمی از برنامه‌های صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ است، اظهار کرد: به این منظور برنامه‌های مختلفی ترسیم شده که حرکت دانش‌بنیان‌ها در مسیر جهش تولید کالا و تجهیزات، یکی از آن‌هاست.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه این موضوع با هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی مطرح و تأکید شده است که کالاهای مورد نیاز خود را با استفاده از توان داخلی تأمین کنند تا شاهد جهش بزرگ و انقلابی در ساخت داخل باشیم، البته تا جایی‌ که آسیبی به برنامه تولید وارد نشود، تاکید کرد: جهت‌گیری‌ها در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های صنعت پتروشیمی نیز به‌سمت کالاها و تجهیزات دانش‌بنیان است که پیش از این در خارج سفارش‌گذاری می‌شد.

راه‌اندازی نخستین PDH کشور در اوایل سال آینده

شاهمیرزایی با بیان اینکه هلدینگ‌هایی همچون پتروفرهنگ و شستان که واحدهای متانولی بیشتری دارند باید بخشی از ظرفیت خود را برای تولید دیگر محصولات زنجیره آماده و برنامه‌ریزی کنند، گفت: بخشی از واحدهای MTP و MTG در قطب پارسیان در مجاورت قطب عسلویه احداث خواهند شد، همچنین واحد PDH پتروشیمی رجال به‌عنوان نخستین PDH کشور تا اوایل سال آینده بهره‌برداری می‌شود.

وی با بیان اینکه سایر طرح‌های PDH نیز در مرحله اجرا قرار دارند و سرمایه‌گذاران به‌دنبال این هستند که صرفه اقتصادی این طرح را افزایش دهند، گفت: هم‌اکنون حدود ۱۲۷ مجوز طرح پتروشیمی به‌طور رسمی صادر شده است،   طرح‌های برنامه هفتم توسعه به‌طور میانگین حدود ۳۷درصد پیشرفت دارند.

شاهمیرزایی راهبرد اصولی دولت سیزدهم را تکمیل زنجیره ارزش به‌منظور پرهیز از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده از منابع هیدورکربوری اعلام و بیان کرد: مجوز حدود ۱۷ طرح پتروشیمی پس از بازنگری‌های انجام‌شده لغو شد و طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش جایگزین آن‌ها شدند. همچنین طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش در قالب ۲۱ بسته به هلدینگ‌ها ابلاغ و مجوزهای لازم صادر شده است که با جدیت پیگیر اجرای آن‌ها هستیم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • تولید ۱۰۰ هزار تن دانه‌های روغنی در اردبیل
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود
  • «طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش» جایگزین ۱۷ طرح پتروشیمی شدند
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد/ آغاز ۵۰ پروژه به ارزش ۲۵ میلیارد دلار
  • جمع آوری ۱۰۰ میلیون فوت مکعب گاز از مشعل‌های گازی کشور
  • بیش از ۱۰۰ همت سرمایه گذاری در گیلان اجرایی می شود